Home & Kitchen

Min vardagsrumsvägg

Jag är lycklig att inte vara en packrat. Jag vet många människor som är. Min far skulle aldrig kasta bort någonting! Vilket är förmodligen en anledning till att jag är så arg att spara saker. Jag har till och med kastat bort några saker jag var tvungen att köpa igen! Men det finns en sak jag har alltid haft problem med böcker. Hela mitt liv har jag samlat böcker. Faktum  är att jag fortfarande har mest av min favorit första läser från när jag var barn.

När jag flyttade från Los Angeles till södra Oregon för några år sedan tog jag ut min boksamling och gav hundratals böcker, troligen trettio lådor, till det lokala biblioteket. Men det gick fortfarande över fyrtio lådor som jag packade i en hyrbil, trogent och noggrant lagrade dem i stångfågen i mitt nya hem. Jag lovade mig själv att jag inte skulle öppna en av dessa lådor tills jag hade byggt tillräckligt många hyllor för att packa upp dem alla.

Det tog ett helt år att bygga hyllorna i vardagsrummet och flankerade eldstaden. Det tog ytterligare sex månader att bygga vardagsrummet, och det är en annan historia. Men fyra år efter att ha flyttat slutade jag äntligen tillräckligt med hyllor och packade upp alla mina böcker. I det ögonblicket blev mitt nya hus direkt ett hem.

Designen

En av anledningarna till att det tog ett helt år att slutföra en vägg på hyllorna berodde på att jag reser mycket och jobbet kräver mycket skrivbordstid också, men det tog också ett år eftersom jag ville ha så mycket. Todd Murdock och jag tillbringade minst sex månader att designa hela väggen.

Efter det andra året för att värma mitt hem med ved, bestämde jag mig för att jag hade fått tillräckligt med att transportera armlastar av trä genom ytterdörren och in i vardagsrummet – två ledningar i alla. Rengöring av golv tog nästan lika lång tid som att bära i träet. Och i december och januari kunde jag aldrig lagra tillräckligt i vardagsrummet för att vara mer än en dag eller två. Jag ville ha en stor vedlådan med ytterdörrar, så jag kunde ladda veden från utsidan. Jag ville också gömma tv-apparaten bakom dörrarna. Så jag tänkte jag kan lika gömma veden i sex månader också! Men jag behövde också bokhyllor … många av dem.

Vår första design inkorporerade alla väsentligheter. Todd trodde att vi skulle slita av tegelstenen på eldstaden eller lägga till en stenfanér; Jag nixnayed den röra. Men vi tog tv: n in i skåpet till vänster om eldstaden, och vi inkluderade en vedspis på höger sida, med hyllor ovanför och ett par avsmalnande pilaster. Och genom det hela gjorde Todd ett mästerligt jobb att korrigera mina mönster och mina ritningar.

Vi gick igenom många förändringar under de sex månader som vi spenderade på dessa ritningar. Den svala lutande träskivan, som tog så lång tid att rita, dumpades. Vem behöver en lutande träkorg? Det skulle göra det ännu svårare att ladda och lossa veden!

Vi började med en snygg snygg mantelshelf i hantverkare stockholm, stödd av en serie corbels eller modillion block. Men när min vedspisinstallatör såg en titt på det sa han att jag skulle bränna huset om jag lade ett trämantel över kaminen, och han var orolig över hur nära skåpen var till kaminen också. När jag kollade på kaminens specifikationer så insåg jag snart att han hade rätt. Jag gick med en mantelshelf i sten och stötte den med trestegs stålstänger vi svetsade i min butik. Och så småningom satte vi oss på rätt design för de avsmalnande pilasterna

Vedlåda

Det första steget var att skära ett stort hål i vardagsrummets yttervägg. Allt som krävs är en bra fram- och återgående såg och lite mod. SketchUp-ritningar var avgörande för att hitta storleken och platsen för öppningen. När hålet var skuret, var huvudet, trimmerna och sillet installerat, det var butiks tid.

Jag byggde de två fallen med enkla fackhål snickerier – eftersom ingen av fästarna skulle vara synliga.

Eftersom salongen i vardagsrummet, tvärs över öppen spissväggen, var nästan en hel tum av nivå, visste jag från början att det vore bäst att bygga äggkassens tåskopbaser i båda fallen, så det skulle vara lättare att shim och installera de två fallen perfekt nivå.

Jag skar alla bitar till de dimensioner som tillhandahålls av SketchUp-ritningarna. Mike Sloggatt berättade en gång för mig att du alltid kan lita på matematiska räknare gör inte misstag. Mike varnade mig också att den enda gången matematiken inte fungerar är när snickaren gör ett misstag. Men med SketchUp är det nästan omöjligt att göra ett misstag. Om du är noga med att rita allt till exakta mätningar (en lektion fortsätter jag att lära av Todd), då kan du lita på ritningarna för att ge exakta dimensioner.

Jag visste att jag inte kunde kasta de dubbla dörrarna i båda riktningarna – om jag lämnade dem öppna (hur annars skulle jag kunna titta på tv!), De skulle vara för nära eldstaden. Så jag visste från början att dörrarna skulle vikas på väggarna. Hur jag skulle göra det hade jag ingen aning om. Ja, det finns gränser för vad SketchUp kan göra för dig! Men jag fick tillräckligt med utrymme på vedlådan genom att bygga ut varje sida.

Jag byggde eldhålskärmens härdsida så att det skulle finnas plats för en ansiktsram och ett landningsområde för de tvåfaldiga dörrarna. Jag byggde ut väggens sida på sidan ännu mer, så det fanns tillräckligt med utrymme för att dörrarna skulle ligga ihop, utan att störa öppningen för tindlådan ovanför vedkaminen.

Jag använde en 3/4-in. spacer block för att säkerställa att båda utbyggnaderna steg tillbaka från framkanten av väskan, vilket ger tillräckligt med utrymme för att dörrarna ligger platta på vardera sidan av fallen.

När dörrarna var öppna var byggnaderna synliga, så de måste skinnas med 1/4 in. VG granplywood.

Att vara en tankeväckande och omtänksam snickare, miterade jag de yttre hörnen.

För att förhindra att TV-hyllan sjönk och att böja upp utseendet, fördubblade jag upp plywoodskivan och bandade sedan kanten med Douglas gran. Den mest utmanande delen av ombyggnad mitt hem har remodellerat mitt hem. Jag menar, jag har inte mycket erfarenhet av de flesta av de projekt jag har tacklat. Jag tillbringade nästan 25 år som specialiserat på avslutat arbete, inte skåp: Jag installerade miles av listningar, tusentals dörrar och lås, otaliga lådor av hårdvara-från överhead closers till panikstänger, men jag byggde sällan ett skåp. Lyckligtvis fixade jag inte stöd för tv-hyllan permanent – jag var rädd att jag en dag skulle få en ny TV-främling saker har hänt.

Så jag skruvade alla nedre stöd på hyllan och använde bara två fästdon för att säkra hyllan själv och täckte fästarna med falska sidopaneler. Jag är verkligen glad att jag gjorde det. Några veckor efter att ha installerat TV: n bestämde jag mig för att sänka den här hyllan med två tum!

Skåp är definitivt inte min specialitet heller. Men det här var inte en stor utmaning. Jag ville att den skulle spänna över hela bredden på skåpet, och jag ville att den skulle hålla en massa saker-tidning, mycket kinding, en dammpanna och handbom. Så jag byggde den från 3/4-in. Plywood.

Jag använde 3/4-in. plywood i botten också, vilket gjorde det mycket lättare att fästa hela lådan tillsammans med fickskruvarna.

Min begränsade erfarenhet av lådor har lärt mig att de är väldigt känsliga. Så jag använde spacer-block för att installera glidmedlemmarna på väskan och lådan. Först slog jag en linje på fodralet längst ned i lådan, och sedan klämde jag ett temporärt block längs den linjen.

Jag använde de temporära blocken för att stödja lådans låda medan jag säkrade skivans lådmedlemmar och tog bort blocken.

Efter att ha färdigställt allt i min butik installerade jag eldslådan först eftersom det var golvets högpunkt! Ja, jag har lärt mig några saker … vanligtvis det svåra sättet.

Jag visste att jag skulle ladda upp bränsleboxen med mycket vikt, så jag lägger extra uppmärksamhet åt att stödja den med den inramade tröskeln och tåsparken, och jag shimmed den också hårt till trimmarna.

Det enda sättet jag kunde hitta för att kompensera för de vågiga väggarna och oddballramen på mitt hem var att installera jambtillägg på utsidan av fallet, så jag tillåter dem i det övergripande djupet. Jag planerade att bygga ett par isolerade ytterdörrar för den öppningen, och jag visste att ramen var helt kvadratisk och perfekt spolad med ytterväggen. Dessa förlängningar räddade min bacon. Jag bifogade dem tillfälligt med dominoer, vilket kom mycket bra.

Jag skriven varje förlängning till de oregelbundna väggarna. Jag trimmade förlängningarna på min bordsåg och limmade sedan och fick dem permanent fast på baksidan av väskan.

Jag visste att det skulle ta ett tag innan jag kom runt för att bygga ytterdörrarna, så jag gick upp på öppningens baksida med plywood och gick vidare för att ställa in tåsparken för motsatt skåp.

Med det första skåpet vid golvets höga punkt sköt jag helt enkelt en laserlinje över väggen, upprättade en linje överst i den andra rutan, mätte sedan ner till toekicket och klippa enskilda sken för att lyfta skåpet till exakt höjd.

Även med några extra tassar som hjälpte mig var det enkelt att ställa in skåpet. Det fanns gott om utrymme på vänster sida eftersom jag planerade att göra ansiktet en liten och skribent på väggen.

Som jag sa var väggarna dåligt ur torget och vågigt, så jag skakade på baksidan av skåpet med vad som helst, och att veta att toppen skulle täcka all den röra.

Jag litar på lasrar mycket, men de berättar inte allt, och dessutom tycker jag verkligen om att få blick på en bubblaflaska, speciellt för att kontrollera att skåpet är plumb.

En Stone Mantelshelf

Jag ringde runt staden för att hitta en platta sten för mantelshelfen. En av de lokala stengårdarna sa att de hade en lastbil i Montana och kunde plocka upp något för mig utan några fraktkostnader, så länge jag inte var alltför kräsen om färg. De sa att de hade en motorsåg som skulle kunna skära plåten i storlek också. Jag var inte bekymrad mycket om färgen, men motorsågen oroade mig mycket.

 

När stenen kom in, ungefär en vecka senare blev jag mycket förvånad. Den sedimentära plattan var fyra tum tjock, rostfärgad och nästan platt på toppen. Botten var ljusgrå, betongfärgen och också ganska platt. Men toppen var skalad med tunna fläckiga lager, mycket vackrare än jag trodde, så mycket att jag inte kunde lita på dem att skära den med motorsåg. Jag hade dem gaffel plattan min trailer och tog det hem-som det är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *