Home & Kitchen

Hur Epoxy Floor Coatings har öppnat upp nya affärsmöjligheter

Applicering av epoxi golvbeläggningar är stor affär av många anledningar. Det första är att betong är den mest använda råvaran på jorden. Betong är en kritisk del av varje struktur över hela världen men med problem som fukt, bakterier och mögeltillväxt. Med nya högpresterande, dekorativa epoxi- och polyurea-system behöver man inte leva med otäcka, smutsiga, bakteriebelagd betonggolv.

De nya teknikbeläggningarna är sömlösa som de alltid har varit. Det förhindrar bakterietillväxten. Fukt har alltid varit fienden för beläggningar. De nya produkterna och applikationsmetoderna kommer att motstå alltför stort markfukttryck och salter som är inneboende i betong. Om du har upplevt delaminering eller chipping av en betongbeläggning, är det uppåtriktade fukttrycket som kallas “hydrostatiskt tryck” en del av problemet. Fukt pushar salter uppåt genom lufthål och kapillärer i betong som bryter ner kemisk tvärbindning av en beläggning. Ny teknik möjliggör en golvbeläggning som blötar in i betongens porer när ytan är ordentligt slipad. Högpresterande beläggningar absorberar i ytan att bli en del av golvet istället för att bara klibba på ytan.

 

Framsteg inom beläggningsteknik har resulterat i en snabb härdningsprocess. I många fall kan ett golv slutföras på halva tiden och användas nästan omedelbart. Detta har ökat efterfrågan. Kunderna behöver inte längre stänga sin verksamhet för att ha ett golv installerat. Med den korrekta ytbehandlingsutrustningen kan en golv förberedas med en enda maskin i 100-400 kvadratfot per timme. Det beror på storleken på golvslipningsutrustning. Med två stora slipmaskiner kan ett golv prepped påbörjas vid näringslivet fredag klockan 5:00 med 10 000 kvadratmeter färdiga klockan 7:00 nästa morgon. Med ett snabbt härdningssystem kan 4 skikt appliceras och slutföras efter söndag eftermiddag och redo för användning måndagsmorgon.

Detta snabba härdningssystem gynnar fler kunder och ökar lönsamheten hos applikatorn. Till följd av detta attraherar beläggningsverksamheten fler golvföretagare av hög kvalitet. Alla är vinnande, kunden, applikatorn och tillverkaren.

Låt oss ta en titt på några användningar.

Bostadsgarage

Under de senaste åren har husägare insett att ett fint garage ger värde till sitt hem. Hemägare renoverar sina garage med skåp, organisationssystem och dörrar. Den största frågan har varit ordet. Tidigare skulle en epoxilägg med hög prestanda ta 4 dagar att slutföra. Nu kan ett golv vara komplett om 2 dagar. Det gör det möjligt för en entreprenör att slutföra 3 våningar i en vecka i stället för bara 1. Som en följd av detta har applikationskvaliteten förbättrats, eftersom företagskundiga entreprenörer kapitaliserar på denna marknad.

Lager Golv

Ett befintligt företag har ofta inte råd med nedetid och förlust av intäkter för att få sitt golv återuppbyggt. De snabba härdningssystemen gör det möjligt att slutföra projekt under en helg. Stora anläggningar kan slutföras i sektioner under helgerna utan avbrott.

Hund kennlar

Nummer nummeret i hund kennlar är bakterieuppbyggnad. Tidigare skulle en epoxibeläggning ha skarpa kanter i repor. Frayed kanter fälls smuts och odlar dåliga bakterier. Detta skapar en hälsoproblem och hundhosta som kan vara livshotande för ett husdjur. Polyaspartics och polyureas kommer att repa men med en ren, rak linje. Detta förhindrar smuts och bakterier att få fastna. Genom att lägga till lister på inre kanter kan beläggningen appliceras på den övre kanten som skapar en panna. Nu när anläggningen är nedsänkt och rengjort kommer inte vatten att komma under väggen.

Restauranger och kommersiella kök

Restauranger och kommersiella kök har samma typ av hälsoproblem som en hund kennel. Problemet är bakterieuppbyggnad. Höga trafikområden med mat tar ett slag. Polyaspartic finishlackar undviker detta problem på grund av raka repor och förmåga att effektivt rengöra bakterier.

Butiker och dekorationer

Högpresterande topplackar kommer i klarhet. Det betyder att en applikator kan applicera dekorativa, anpassade golv med färgämnen, fläckar eller pigment. Klara, icke-gulande polyaspartiska ytor ger inte bara funktion utan förbättrar dekorativa underlag. Finalen håller i åratal med korrekt underhåll.

Mångsidigheten hos dessa golvprodukter öppnar nya möjligheter över ett brett spektrum av fastighetsanvändning och skapar en enorm tillväxtindustri.

www.golvslipningistockholm.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *