Home & Kitchen

Hantverkare – Så här väljer du de bästa verktygen för dina pengar

Jag har sett människor som börjar med träbearbetning som spenderar pengar på träbearbetningsverktyg varje år nu de senaste 25 åren. Även om det är viktigt att få de bästa verktygen du kan, är det inte nödvändigt att spendera massor av pengar på att köpa de dyraste verktygen. Det är inte heller viktigt att du köper alla verktyg som verktygsmaskinen rekommenderar.

Den professionella hantverkare stockholm eller hantverkaren skulle ha en relativt liten grupp handverktyg om sin bänk. De skulle alla vara rakhyvlar och de skulle veta exakt var de var. Tiden är av en väsen. Hastighet i tillverkning handlar i huvudsak om att planera framåt och plocka upp och sätta ner verktyg, smidiga, smidiga rörelser. För att uppnå detta behöver du en relativt liten montering av välvalda verktyg som är skarpa, skarpa skarpa.

Det är en svår uppsättning val. Verktygsmakare lever av att sälja dig verktyg som du inte behöver och säljer dig verktyg som är dyrare än du behöver betala. Men det är inte bra att köpa billiga verktyg. Billiga verktyg är gjorda för helgen träarbetare och handyman. Men om du inte har pengar kan de, med en del av din insats och arbete, göras för att göra ett jobb. Du kan behöva lägga lite arbete på att ställa in dem rätt eller omforma delar av dem så att de fungerar bättre, men du kan till slut få det billiga verktyget för att göra jobbet. Men tiden är pengar. Men din tid antar du förmodligen att du inte betalar för så kanske du kan investera några, eller mycket kvällar, vid utplåning av mejselns ryggar, vid slipning av bevelsarna på knivar som är sjuka formade och utplattar sålena av gamla plan.

 

Vad vi rekommenderar är en mellanväg. Nybörjare betalar mycket pengar för att lära sig relevanta färdigheter från hantverkare stockholm . Deras tid kostar dem pengar, så det vi föreslår är att du köper i stort relativt dyra verktyg som kräver minst uppställning eller fettling, som det är känt i handeln.

Jag är inte associerad med någon verktygsmakare eller verktygshandlare. Mitt råd till dig är helt oberoende och är välinformerad. Jag har sett bokstavligen hundratals människor som gör dessa val. Egentligen är valet beroende av hur varje märke av planet passar i handen. Ett Clifton-plan kan passa din hand bättre än en Lie Nielsen. Sorbie mejslar är vackert formade, dyra, men behöver lite arbete på ryggen av dem. Samma sak kan sägas om Ashley Iles mejslar. Lie Nielsen mejslar är extremt dyra och gjorda i ett H2-stål som vi har reservationer om att rekommendera. Men dessa är ganska populära hos våra studenter. Vad du behöver är en liten samling välvalda hantverkare stockholm som passar din ficka och passar din hand och gör att du kan göra vackra möbler

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *