Home & Kitchen

Min vardagsrumsvägg

Installera toppar och trim, ansiktsramarna och dörrarna, liksom de avsmalnande kolonnerna, tog mycket tanke och mycket tid. Annat än baseboards gjutning, ville jag inte installera någon scribe-formning eller trim ovanpå ansiktsramarna, så snickare stockholm träkolorna var tvungna att gå in först. Efter att jag ringde till några lokala timmerfabriker hittade jag två 8/4 x 14-in. bitar av gammal tillväxt Douglas gran, en 16-ft. lång, en 14-ft. lång. Jag köpte dem båda: en fördel – förutom världsklass steelhead fiske – att bo i södra Oregon. Från dessa två brädor lyckades jag skära både skåpstopparna och alla övre hyllorna i mitt vardagsrum. Men det fanns inte plats för även det minsta misstaget.

Skåpstopparna

Limmar samman skrapor av 1/4-in. plywood med 2P 10, gjorde jag mallar för båda skåpstopparna.

Med hjälp av en kombination av plywoodskrapar, shims och hotellkortsnycklar, höjade jag mallarna tills de nästan spolades med stenen.

Jag rippade en kort längd på 1 1/2-in. tall för att placera mallarna så att de skulle vara 3/4-in. stolt över de sista ansiktsramarna.

Jag började med att skriva varje mall till stenen.

En kvarn var det bästa verktyget för jobbet – scribe-linjerna var så oregelbundna.

När mallen passar tätt mot stenen, skrev jag och passade de två väggändarna, vilket var mycket lättare än stenen.

Väggarna var ute av kvadrat, men endast den främre halvan av varje topp skulle vara synlig – de övre fallen skulle täcka ryggen. Ändå skriven och klippte jag varje vägg ände innan du limmade den till mallen – rätt på plats, så att mallarna skulle vara exakt längden på varje hylla.

För att vara säker på att mallarna inte bröt, sag eller deflekterade, limmade jag i ett extra stöd innan de togs bort.

Eftersom jag använde en kvarn för att skära scribe-linjerna vid stenen, var jag noga med att titta på vinkeln på min penna. Efter att ha kontrollerat kornmönstret valde jag den bästa sidan och kanten för varje gran och lade dem båda på min arbetsbänk i exakt positionen de skulle installeras.

Skärningarna vid varje vägg var enkla med en kort styrskena och spårsåg. _mg_4946-1

Jag använde grindern för de skriftlärda på stenen, lämnar framkantens torg och undergränser de flesta av varje skriftlina.

Med båda toppar klippt, jag tippade dem en i taget på plats och visste att de skulle vara lite långa.

Den extra längden lämnade mig tillräckligt med trä på framkanten för att skriva en noggrann vertikal linje till stenen.

När topparna passar snyggt började jag shimming med 1/4 in. plywood, hotellkortsnycklar och visitkort. Efter att ha rest till mer än 200 Katz Roadshows under de senaste fjorton åren har jag en hel del hotellkortsnycklar.

Jag ville att de färdiga toppar skulle spola ut perfekt med stenen.

Stenen var inte helt platt, men det var ganska dang nära.

I slutändan använde jag visitkort som kännemätare för att bestämma om jag behövde lägga till en mer under skogen.

Övre hyllor och ansiktsramar

Jag ville inte applicera någon spray i mitt hem, så jag prefinished toppen, installerade dem med skruvar driven från under, och sedan byggde de övre fallen. Jag använde samma fickahål för de övre lådorna. För de övre hyllorna, istället för att använda snygga justerbara hylla, klippte jag mortises för domino, vilket var mycket lättare än du kanske tror.

Jag klämde fast skrapkryssfiner till min arbetsbänk och fångade alla fyra sidorna.

Med hjälp av en lång T-kvadrat ritade jag layoutlinjer för varje rad av mortises och skruvade sedan tillfälligt en räffla.

Jag flyttade raketten för varje rad av mortises. Hela processen, inklusive installationen, tog mycket mindre tid än du skulle tro – kanske två timmar. Men det var tid bra: jag skulle aldrig behöva oroa mig för att ladda upp alla 1 3/4 in. tjocka hyllor med stora böcker.

Med båda fallen installerade var jag redo för ansiktsramar. Eftersom de avsmalnande kolonnerna på mantelshelf skulle täcka ändarna på båda övre skåpen mot tegelstenen, behövde jag inte oroa mig för O.D. (utsidan) av dessa ramar. Men jag var säker på att stilerna var tillräckligt bred för att fånga sidan av varje avsmalnande kolumn. Jag behövde också ha tillräckligt med bredd på stilerna för att skribera ytterkanterna på varje vägg, så jag gjorde stilerna på de övre skåpen 3 1/2-in. bred, att räkna ut att jag skulle skriva omkring 1/2 i. vid varje vägg, och jag skulle ha en extra 1/2 i. vid eldstaden. Eftersom jag lagt till 1/2 i. Till stilerna vid varje vägg, lade jag också till en extra 1/2 tum till den övergripande bredden av ansiktsramarna, vilket gav mig gott om wiggle-rum för att skriva. Säkra före det osäkra.

På de nedre skålarna gjorde jag stilerna 3 i. Vid kaminen kände jag att de skulle skryta dessa stiler till tegelhåran; Jag gjorde stilerna vid väggen 3 3/8-in. bred och tillagt 3/8 tum till O.D. av ramen, så jag skulle ha tillräckligt med extra material på båda stilerna för att skriva.

De övre ramarna var lätta att skriva och passa – sidan vid kaminen var öppen, så jag höll helt enkelt varje ram mot väggen, såg till att ramens insida var parallell med insidan av väskan och skriven och klippte stilerna mot varje vägg.

Ramarna i bottenfallen var lite hårdare. Ramarna var 3/8 in. För breda, vilket möjliggjorde extra utrymme för att skriva, så jag började med att fiska varje ram in mot tegelhärdan, märkt sedan och klippa till den skrivaren. Nej, tegelstenen var inte så långt borta, det var ganska rakt. Jag överdrog scribe-linjen i den här ritningen så det skulle vara lättare att se i steg två.

Därefter mättade jag den exakta bredden av vad som skulle vara den färdiga rammätningen från högst upp i hjärtat, på en planlinje mot väggen. Jag markerade då den här mätningen på ansiktsramen och hakade mitt mått på skärskivans linje.

Det sista steget var att vinkla ramen tillbaka in i öppningen mot väggen. Jag spredde mina skriftlärare till det mätmärket och skrev form av väggen på ramen.

Jag använde en jigsåg för att skära scribe linjerna vid eldstaden, och ett spår såg för att göra skärningarna längs väggen. Precis som jag gjorde med fallen och hyllorna färdigställde jag ansiktsramarna och installerade dem med fackskruvar som löpte från insidan av facken och bundet sedan det inslagna taket i skåpen. I detta framstegsfotografi, som tagits runt Thanksgiving (märka pumpan), kan du se mockupen jag gjorde för de avsmalnande kolumnerna. Men jag hade miles att gå innan jag kunde arbeta med dem!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *